top of page

Hoe bewaar ik mijn bloemen voor altijd?

Bloemen maken iets mooier, zijn een herinnering en bieden soms ook troost. Wij vinden dat bloemen de cadeautjes zijn van onze aarde en die houden we graag voor altijd bij ons.

Bij Potzooi hebben we met onze botanical giftshop veel mogelijkheden om jouw trouw- of rouwbloemen te vereeuwigen in epoxy giethars.


Wil je op een originele en blijvende manier voor altijd kunnen genieten van jouw speciale bloemen? Kies er dan voor bloem preparatie. Hiermee kun je de bloemen te laten gieten in epoxy. Laat een tastbare herinnering van de mooiste dag van je leven maken, of geef een prachtig cadeau om aan je dierbaren te geven.Hoe Kan ik het beste een boeket bewaren?


Tegenwoordig zijn er veel meer technieken om je bloemen te kunnen bewaren. Vroeger werden boeketten vaak gedroogd of ingelijst, waarbij de bloemen hun kleur verliezen en een gedroogd effect krijgen. Bij epoxy of giethars werkt dit anders. Epoxy is een uitzonderlijk harde hars die door de componenten bestand is tegen water en wind. Door bloemen in deze hars te gieten worden ze omhuld en blijven ze in dezelfde staat. Hierdoor kunnen wij bloemen uit boeketten preserveren.

Verder maken wij gebruik van andere droogtechnieken waardoor de bloemen hun vorm en kleur veel mooier bewaren. Hierdoor blijven ze in onze epoxy net zo mooi als toen ze in de vaas stonden. Maar hoe onderhoud je bloemen het beste voor wij ze preserveren?


5 tips voor het mooi houden van de bloemen


Het proces begint al voor dat je de bloemen in de vaas zet. We hebben 5 stappen op een rijtje gezet hoe je jouw bloemen het langste kunt bewaren.


1. Kies bij het kopen altijd voor de mooiste bloemen waarvan de knoppen nét open beginnen te staan.


2. Zorg daarnaast voor een goede schone vaas. Was de vaas na gebruik elke keer je vaas met chloor of schoonmaakmiddel. Zo verwijder je de bacteriën van oude bloemen, die je nieuwe boeket kunnen aantasten.


3. Snij de stelen en de onderste bladeren van de bloemen goed schuin af met een mes.


4. Vul de vaas met water en vraag eventueel altijd even bij de bloemist wat het beste advies is voor de soort bloemen die je hebt gekocht. Bij veel bloemen is dit lauw-warm water en een zakje voedingsstof.


5. Laat de bloemen na het kopen even in een vaas staan om ze helemaal open te laten gaan.


Wanneer de bloemen op hun mooist zijn is het tijd om ze uit het water te halen. Meestal ontvangen wij de bloemen maximaal 2 dagen na een bruiloft, event of begrafenis. Maar wil je jouw bloemen zelf drogen is het ook het beste ze uit de vaas te halen wanneer ze nog mooi en open staan.


Wat je wilt doen met je bloemen na het drogen is ook van belang voor het droog proces, sommige bloemen kun je het beste ondersteboven op een donkere plek hangen tot ze helemaal droog zijn. Andere willen graag bloemen verwerken in een mooi fotolijstje en hiervoor moeten de bloemen 'geplet' worden. Dit kun je het beste doen in een bloemenpers of een boek. Plaats de bloemen tussen een keukenpapier en leg de bloemen in een boek. Wacht een week of twee tot ze mooi zijn uitgedroogd en verwerk je bloemen in een mooie compositie in een fotolijstje of ander mooi frame. Wij gebruiken Epoxy om de bloemen in te verwerken en hiervoor drogen wij de bloemen in speciale korrels. Deze nemen al het vocht op uit de bloem en zorgen ervoor dat de bloem de kleur behoudt en niet vergaat. Hierna kiezen we samen met de klant een mooie vorm uit waarin het boeket het beste tot zijn recht komt.


Bij Potzooi willen we de bloemen zo vers mogelijk houden en zullen we je altijd een verzendguide sturen waarin je alle informatie kunt vinden die je nodig hebt voor het bewaren en verzenden van je bloemen. Zo komen ze zo mooi mogelijk bij ons aan en kunnen we het beste resultaat bereiken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan eens op onze Forever Flower pagina waarin je alle opties en verschillende mallen kunt vinden.
bottom of page