top of page

FAQ

Misschien heb je nog nooit gehoord van bloem preparatie of heb je geen idee hoe ons proces in zijn werk gaat. Heb je een vraag over onze producten of hoe een boeket bewaren het beste gedaan kan worden? Kijk dan even tussen onze veel gestelde vragen of mail ons via de contact pagina. 

 • Hoe worden de bloemen gedroogd?
  Wij werken met een speciale manier van drogen die anders werkt dan de bloemen op zijn kop op een donkere plek bewaren. Hierdoor blijft de kleur en de structuur van de bloem beter bewaard.
 • Er zitten kleine belletjes in mijn stuk, hoe komt dit?
  Tijdens een gieting kunnen er luchtbellen ontstaan die zichtbaar zijn in het stuk. Soms is dit niet meer eruit te halen of bij te schaven. Dit komt doordat er lucht uit de bloemen word gedrukt tijdens het uitharden van het stuk. Dit kan net op een moment gebeuren dat wij er niet bij staan. Dit is dan helaas soms niet meer te repareren of verwijderen.
 • Mijn bloemen hebben een andere kleur gekregen, hoe komt dit?
  Door het droogproces kan de bloem van kleur veranderen. Het vocht wordt uit de bloemen onttrokken. Zo worden bijvoorbeeld rode bloemen vaak een stuk donkerder, en witte bloemen een stuk geler. Door de reactie van de epoxy op de gedroogde bloem kan de kleur tijdens het gieten wederom afwijken. De mate van de verkleuring verschilt per bloem en is vooraf niet in te schatten. Bloemen met weinig pigment kunnen doorzichtig worden tijdens het gieten of donkere vlekken geven.
 • Er zitten strepen aan de zijkant van mijn blok, wat is dit?
  Epoxy word in kleine lagen gegoten omdat dit niet meer dan een paar centimeter tegelijk kan uitharden. Hierdoor kun je aan de zijkant van het blok zien uit hoeveel lagen het blok bestaat. Dit is niet te voorkomen of weg te halen. Zo zie je hoe veel werk en tijd er in jouw stuk is gestoken en geeft ook zeker weer wat charme.
 • Mijn blok lijkt soms een beetje gelig, hoe kan dit?
  De hars kan soms een gelige of juist een witte kleur/zweem hebben. Vooral wanneer het een grote gieting betreft kan het zijn dat de hars door warmte ontwikkeling wat geel kan kleuren. Epoxy word onvermijdelijk over de tijd altijd iets geler, zelfs met de beste UV -filters is dit niet te voorkomen. Plaats daarom nooit jouw epoxy stuk in de zon.
 • Moet ik opletten met hitte bij mijn kaarthouders of onderzetters?
  Volg altijd de instructies wat betreft waxinelichthouders / onderzetters. Hierbij komen de producten in aanraking met hitte en vereist een speciale aanpak van gebruik.
 • Moet ik een account aanmaken om te bestellen?
  Dit is niet verplicht. Je kunt ook als gast een bestelling plaatsen. Wel kun je je bestelling bij je volgende bezoek sneller plaatsen wanneer je een account aanmaakt.
 • Hoelang duurt het voor een bestelling binnen is?
  Zodra je een bestelling hebt gedaan doen wij er alles aan om deze zo snel mogelijk te verzenden. Hierna is het aan POST NL. We sturen altijd een Track & Trace mee zodat je op de hoogte bent van de verzending.
 • Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze geplaatst heb?
  Neem zo snel mogelijk contact op via potzooirdam@gmail.com en dan kijken wij graag wat de mogelijkheden zijn. Na ontvangst van je bestelling heb je 14 dagen de tijd om je bestelling eventueel te retourneren. Wel altijd ongebruikt en in de originele verpakking.
 • Hoe lang duurt het voor een bestelling klaar is?
  Onze bestellingen zijn handgemaakt en hebben een lang proces om helemaal tot het eindproduct te komen. Het kost weken om jouw order compleet te maken omdat dit afhankelijk is van hoeveel mensen er voor je in de ''wachtrij'' staan voor de door jou gekozen mal. Maar ook of jouw stuk in 1x keer goed uit de mal komt of nog veel nabewerking nodig heeft zoals schuren en polijsten. Wij doen onze uiterste best om jouw bestelling zo snel mogelijk af te maken maar epoxy vergt veel geduld en vakmanschap en kan niet gehaast worden.
 • Wat zijn de verzendkosten van mijn bestelling?
  De verzendkosten worden altijd vermeld bij het afrekenen in het winkelmandje.
 • Met welke betaalmogelijkheden kan ik betalen?
  Creditcard, IDeal & Paypal
 • Past mijn bestelling door de brievenbus?
  Veel van onze stukken passen niet in de brievenbus en zullen worden verzonden met de pakketdienst van Post NL. Je krijgt altijd een track en trace code zodat je weet wanneer we jouw pakket hebben verzonden en wanneer deze aankomt.
 • Kan ik mijn bestelling volgen?
  Zodra de bestelling door POST NL is ontvangen ontvang je een Track & Trace code via het e-mailadres waarmee je de bestelling hebt geplaatst.
 • Kan ik mijn bestelling retourneren?
  Ja, je kunt tot veertien dagen na ontvangst van je bestelling aansprak maken op het recht te retouren. Dit doe je door ons te mailen. Na bevestiging kun je je bestelling retourneren. We stellen het op prijs als je de zending in originele staat retourneert. Je hebt na ontvangst van je bestelling 14 dagen de tijd om het product te retourneren. Nadat we je geretourneerde bestelling in goede orde hebben ontvangen, storten we de kosten van je bestelling, inclusief eventuele verzendkosten. Hier vallen de retourkosten niet onder. Een uitzondering op het recht op retour zijn gepersonaliseerde bestellingen.
 • Zijn er kosten voor het verzenden van een retour?
  Ja, de verzendkosten voor de retour zijn voor jouw rekening. De originele verzendkosten van de bestelling worden wel terug gestrort na een retour.
 • Hoelang duurt het voor mijn retour is verwerkt?
  Na ontvangst van de geretourneerde bestelling wordt deze binnen 24 uur verwerkt. De betaling wordt binnen vijf werkdagen na ontvangst van de retour teruggestort naar het rekeningnummer waarmee is betaald. Hoe snel dit op jouw rekening staat, hangt af van de bank.
 • Mijn bestelling is incompleet of beschadigd wat moet ik doen?
  Stuur zo snel mogelijk een e-mail naar potzooirdam@gmail.com We zoeken met jou een gepaste oplossing.
bottom of page